Painotöiden painattaminen

Tarvitsen tuotteille painatuksen. Onnistuuko?

Tarjoan tarvittaessa asiakkaille myös painotuotteille painatuksia, mutta usein suosittelen asiakasta itse hoitamaan painatuksen jossain (paikallisessa) painotalossa. Tällöin en ole ylimääräisenä välikätenä ja vedokset ja laskutus menee suoraan asiakkaalle.

Useat painotalot tarjoavat ainakin 1 kpl vedoksia tilauksen yhteydessä ja vedos on aina hyvä ottaa, että voidaan varmistua vielä siitä että värit ja painotyö muutoinkin näyttää sille mille pitääkin.

Painatuksien tilaaminen on usein hyvin yksinkertaista myös painotalojen tarjouspyyntö tai tilauslomakkeiden kautta. Usein tässä kohtaa kysytään painatettavan tuotteen kuvausta, kokoa, sivumäärää/1-2 puoleisuutta ja värillisyyttä. Värilliset painotuotteet painatetaan 4-väripainatuksella. Joissa painoissa puhutaan vain 4/4 tai 4/0 värillisyydestä - nämä tarkoittavat molemmat 4-väripainatusta, mutta 4/4 on 2-puoleisella painatuksella ja 4/0 on 1-puoleisella painatuksella. Jos painatetaan esim. lehteä jossa on värilliset kannet ja sisäsivut mustavalkoiset, tämä kannattaa kertoa tuotteen kuvauksessa.

Mikäli sinulla herää painoteknisiä kysymyksiä, niin Mieleenpainuva neuvoo aina mielellään.

Painoyhteistyökumppanit

Mainostoimisto Mieleenpainuva on käyttänyt seuraavia painotaloja omissa ja asiakkaiden painatuksissaan, sekä hoitanut tarvittaessa asiakkaalle painatukset lisähinnasta jostain näistä painoista: