Internetsivut ja verkkomainonta

Päivitätkö jo olemassa olevia sivuja?

Päivitän myös muualla toteutettuja sivustoja sekä korjata mahdolliset virheitä, puutteita tai lisätä uusia toimintoja mahdollisesta alustasta riippuen.

Ulkoasumuutokset jo tehtyihin sivustoihin katsotaan tapauskohtaisesti. Mikäli ilme laitetaan täysin uusiksi ja samoin sivupohjien asemoinnit, niin silloin uuden sivuston rakentaminen tulee usein kannattavemmaksi.

Miten internet-sivut toteutetaan?

Käytämme uuttaa HTML5 standardia ja testaamme että sivut toimivat yleisimmillä selaimilla, ennen sivujen julkaisua. Lisähinnasta voimme myös mobiilioptimoida sivut, jolloin sivujen sisältö skaalautuu eri käyttölaitteille sopivaksi. Perus muutaman sivun yritys-sivut tehdään staattisesti, jolloin mahdollinen päivitystyö tapahtuu jatkossa kauttani. Tapaukset, jossa asiakas haluaa itse päivittää sisältöä sivuille voidaan sivut rakentaa julkaisujärjestelmän päälle. Räätälöimme usein juuri sinun tarkoitukseesi soveltuvat sivupohjat julkaisujärjestelmään, jolloin päivittäminen on hyvin helppoa.

Voinko päivittää sivuja itse?

Mikäli haluat itse päivittää sivustoa, voidaan sivusto siirtää julkaisujärjestelmän päälle, jotta selaimen kautta voidaan päivittää sivuston sisältöä. Tämä on usein asiakkaalle kannattavaa mikäli on tarvetta siirtää sivuille usein kuvia, päivittää sivuston sisältöä tai lisätä uutisia useammin kuin kerran kuukaudessa. Sivuston siirto julkaisujärjestelmän päälle kustantaa 300 €. Mikäli sivupohjia muokataan asiakkaan tarpeisiin (että pystyy hallinnasta yksinkertaisesti lisäämään ja muokkaman haluttua sisältöä haluttuihin kenttiin), niin nämä työt erikseen tuntitöinä. Kuvagallerioiden, blogien, lomakkeiden yms. ominaisuuksien lisääminen sivustolle onnistuu myös aina jälkeenpäinkin. Julkaisujärjestelmiin siirron ja julkaisujärjestelmien muokkauksen ulkoistan usein veljelleni Jukalle. Lisää hänen yrityksestään: Blowback

Onnistuuko sosiaalisen median kautta sivuston osittainen päivittäminen?

Kyllä. Vaikka sivustoa ei laitettaisi julkaisujärjestelmän päälle, niin asiakkaan on mahdollista päivittää sivustolle sisältöä sosiaalisen median integraatioiden avulla. Integraatioiden avulla pystyy rakentamaan mm. seuraavia ominaisuuksia:

  • Asiakkaan Twitter-tilin viestit nostetaan ajankohtaisiksi uutisiksi sivustolle.
  • Asiakaan Flickr- tai Instagram-tilin kuvat tulevat automaattisesti sivuston kuvagalleriaan.
  • Google Calendar-kalenterin merkinnät tulee näkyviin sivuston kalenteriin.
  • Halutaan nostaa yrityksen Facebook-sivun julkaisut sivustolle.
  • Halutaan ulkopuolisten kommentointi mahdollisuus Facebookia käyttäen halutuille sivuille.

Voinko tilata teiltä pelkän sivuston suunnittelun?

Kyllä vain. Toteutan muille mainostoimistoille ja web-designereille myös pelkkää ilmeen suunnittelua sivustoille, sekä bannerien ja pienien grafiikoiden suunnittelua, kuten napit ja kuvakkeet, taustagrafiikat jne.

Tarvitse verkkokaupan. Onnistuuko teiltä?

Toteutan kaikenlaisia ja kaikenkokoisia asiakkaan budjettiin sopivia verkkokaupoja. Eniten olen suosinut MyCashflow verkkokaupan suosittelemista asiakkaille. MCF on suomalainen, kilpailukykyinen hinnaltaan ja moniin muihin alustoihin verrattaen helpompi teemoittaa.

MyCashflown sivuilta voi lukea sen kuukausihinnoista ja sisältyvistä palveluista.

Jos muokataan valmista ostettavaa teemaa, mycashflown:n omaa oletusteemaa asiakkaan ilmeeseen sopivaksi, teeman suunnittelun, toteutuksen ja siirron hinnaksi tulee n. 1000 € ja jos tehdään uniikimpi teema puhtaalta pöydältä, kustannukset ovat n. 1500–2000 €.

Mitenkä toteuttamanne sivut näkyvät googlen hakutuloksissa?

Teknisesti ottaen toteutamme jokaisen sivuston tämän päivän standardien mukaisesti ja hakukoneystävällisesti. Voit olla siis varma siitä, että hakukoneet löytävät sivustonne sekä indeksoivat nämä oikealla tavalla. Sivuston valmistuttua lähetämme indeksointipyynnön googlelle, jotta sivut tulevat hakutuloksiin näkyviin yleensä parin päivän kuluessa.

Varsinainen tekninen hakukoneoptimointi on erikseen suoritettava palvelu. Veljeni Jukka on siihen paremmin erikoistunut ja hänen sivuiltaan voi lukea paremmin kyseisestä palvelusta Blowback

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi on projekti, jossa keskitytään sivuston näkyvyyden tehostamiseen hakukoneiden luonnollisissa, eli siinä vasemman puolen, orgaanisissa hakutuloksissa.

Hakukoneen käyttäjät etsivät ensisijaisesti tietoa luonnollisen puolen tuloksista. Tämä näkyy mm. siinä, että sijat 5-7 saavat huomiota saman verran, tai jopa enemmän, kuin ensimmäiset maksetut mainokset. Tästä syystä hakukoneoptimointi on tärkein kulmakivi yrityksen hakukonemainonnan strategiassa.

Yleistietoa hakukoneoptimoinnista

  • Se on kustannustehokasta mainontaa, jonka tulokset ovat tarkasti mitattavissa ja todennettavissa.
  • Sen vaikutukset heijastuvat kaikkiin yleisempiin hakukoneisiin, kuten Google, Bing ja Yahoo!
  • Optimointi on aikaa vievä prosessi, jonka tulokset eivät näy välittömästi, mutta toteutuessaan ne ovat erittäin pitkäkestoisia - jopa pysyviä.

Haluan tietää minkä verran sivustolla on liikennettä?

Kävijäseurannan avulla saat tietoon hyvin laajat ja selkeät tiedot sivustosi kävijöistä. Näet kävijäseurannan avulla mm. paljonko sivustolla on kävijöitä, mistä sivustolle on päädytty, millä hakusanoilla sivusto löytyy parhaiten, mistä sivuilla ollaan eniten kiinnostuneita ym. Kävijäseuranta on oiva apuväline markkinoinnin ja sivuston sisällön kehittämiseen. Kävijäseurannan aktivoiminen, neuvonta ja automaatinen viikkoraportin lähettäminen sähköpostiin kustantaa 70 €, jonka jälkeen käyttö on täysin maksutonta.

Facebook sivut. Mitä siellä olisi hyvä olla?

Pääsääntöisesti asiakkaille suunnitellaan yrityksen facebook-sivulle profiilikuva ja timeline-kuva (vaakakuva sivun yläosassa). Ne ovat hyödyllisiä yrityksen imagon kannalta. Se ei usein pelkästään riitä, että luodaan facebook sivu vaan siellä olisi hyvä säännöllisin väliajoin kirjoittaakin jotain, mainostaa yrityksen palveluita jne. Tarvittaessa suunnittelen myös pieniä kuva-mainoksia facebook-sivulle jaettavaksi joko yrityksen palveluista, tuotteista tai muuten vain olemassa oloa tai vuosipäivää mainostamaan.

Facebookin kilpailukampanjojen ilmeet ja custom html-sivupohjat onnistuvat myöskin kauttani.